Suomeksi

Fluent Finnish on alkuvuonna 2018 perustettu yhden hengen yritys, joka tarjoaa sekä yritys- että yksityisasiakkaille monipuolisia suomen ja englannin kieleen liittyviä palveluita. Alaamme kuuluvat kuten käännökset suomesta englantiin ja englannista suomeen, tekstien kielenhuolto, oikoluku, tekstintuotanto sekä kielen käyttöön liittyvää opetusta ja ohjeistusta. Yrityksen omistaa filosofian maisteri, Amerikan kääntäjäliiton sertifioima kääntäjä Linda Hirvonen.

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenani suomen kieli. Sivuaineinani olen opiskellut kotimaista kirjallisuutta ja viestintää sekä mm. englantia, saksaa, yleistä kirjallisuustiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä. Ennen siirtymistäni yliopistoon opiskelin kirjoittavaksi toimittajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

Olen aloittanut työurani jo vuosituhannen alussa kirjoittamalla vapaana toimittajana lehtiartikkeleita erilaisiin julkaisuihin sekä tehnyt oikolukua erilaisiin medioihin. Yliopisto-opintojeni ohella työskentelin projektikoordinaattorina monitieteisessä, Suomen Akatemian rahoittamassa Intersubjektiivisuus vuorovaikutuksessa -huippuyksikössä vuosina 2011–2014.

Yliopistoaikana herännyt kiinnostukseni vuorovaikutuslingvistiseen tutkimustyöhön on jatkunut näihin päiviin asti. Tutkimusala on vienyt minua erilaisiin työpajoihin ja konferensseihin Helsingin, Loughborough’n, Tarton ja University of California Los Angelesin (UCLA) yliopistoihin. Viimeisen vuoden aikana olen myös ollut mukana tekemässä B2B (business-to-business) -myyntitilanteita koskevaa tutkimusta.

Yhdysvalloissa olen tehnyt töitä lakiin, myyntiin, markkinointiin ja teolliseen tuotantoon liittyvien tekstien parissa. Olen tuottanut laajoja tekstikokonaisuuksia yritysten sisäiseen ja ulkoiseen viestintään sekä tehnyt käännöstöitä suomesta englantiin ja englannista suomeen. Olen American Translators Associationin sertifioima englanti–suomi -kääntäjä ja käännän luontevasti tekstiä myös suomesta englantiin. (ATA ei valitettavasti tällä hetkellä myönnä sertifikaatteja kieliparille suomi-englanti.)

Yritykseni tavoitteena on tuottaa laadukasta tekstiä ja sisältöä erilaisiin tarpeisiin yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hyvässä tekstissä on muutakin paikoillaan kuin pilkut ja pisteet: toimiva teksti on tyyliltään ja rakenteeltaan ehjä kokonaisuus, joka on laadittu lukija ja kohderyhmä silmällä pitäen.

Lisätietoja palvelusta ja hinnastosta:

Linda Hirvonen

contact@fluentfinnish.com

puh. + 1 (954) 804-7492